donderdag 17 maart 2022

 Vandaag kreeg ik een paar leuke foto’s van het boomplanten in Malawi. In februari is er bij Mwanza prison in het zuiden van Malawi weer een flink stuk bos bijgekomen. In oktober-november 2021 zijn er kwekerijtjes begonnen. Vooral Mwanza is erg heet en daar is wat extra schaduw erg welkom. De boompjes zijn dus nu uitgeplant tegen het eind van het regenseizoen. Hopelijk slaan ze net zo goed aan als vorig jaar.


Eerder kreeg ik ook nog wat plaatjes uit Zomba. Langs de hoofdweg van het MPS hoofdkwartier hebben we daar in 2017 bomen geplant. Die boompjes groeien nu lekker en dat geeft een ander aanzien. Mensen die daar werken zeggen daar over:

 

“The trees have changed the face of the campus of Central prison and prison Headquarters. We are harvesting these trees by cutting branches for to be used for fuel wood for prisoners. This is happening in almost all the stations that the project planted the trees.”

 













Over een tijdje komt er een officieel rapport met cijfers e.d. dat stuur ik ook door. Het leek me leuk dit even te delen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten